Om D.U.E.P.
Det hele begyndte for mere end 25 år siden, og siden da har meget været uklart.
Hvem der egentlig var med fra starten, skal vi vist være flere om at finde ud af, og hvor mange vi har været gennem tiderne, ved vel kun guderne.
I dag er vi fem, og det har vist sig at være et passende antal, når nu vi hverken er færre eller flere.

Hvorfor grundlagde vi så dette lille panel?
Ja øhh....det var vist nok noget med at vi hver i sær var trætte af at søbe de sædvanelige snebajere og 47'ere i os, og måske gerne ville smage lidt af alt det andet, der var i handlen.
Og dermed blev D.U.E.P. fostret. Et panel af uvildige, usponsorerede vovehalse, der med liv og sjæl, og med eget helbred som indsats, satte sig for at smage og bedømme udbuddet af danske juleøl.

Dét viste sig at være en stor mundfuld.
Allerede ved første møde, var der flere, som ikke kunne gennemføre hele testen. Der var sågar nogle, der blev dårlige, ikke p.g.a. øllets kvalitet, men nok nærmere p.g.a. øllets kvantitet.
Dette utidige frafald fortsatte igennem mange år, hvorfor antallet af juleøl, der bedømmes, har været forsøgt sat ned flere gange. Og i dag er vi vist kommet så langt ned, at de fleste kan gennemfører testen, og flere er endog bagefter i stand til at ligge på gulvet uden at holde fast.

Som det ses af resultaterne af vores prøvesmagninger (se under "Arrangementer"), har vi stadig snebajeren og 47'eren med, når vi mødes til vores årlige juletamtam, men vi har da gennem tiderne, smagt et hav af både indenlandsk og udenlandsk juleøl, og i de seneste år har også vi nydt glæde af de mange nye danske bryggeriers anstrengelser.

Vi har ingen forventninger om at kunne flytte grænser, og forventer egentlig heller ikke at andre forstår os, endsige tager os alvorligt (vores koner gør i hvert tilfælde ikke). Vi er her blot for sjov, og kunne vi med disse sider, gøre dit liv lidt sjovere, så er alt jo godt.

16. juni 2024